Inventor ATM16S Αντλία Θερμότητας 15.9kW Μονοφασική 65°C Monoblock
search
  • Inventor ATM16S Αντλία Θερμότητας 15.9kW Μονοφασική 65°C Monoblock

Inventor ATM16S Αντλία Θερμότητας 15.9kW Μονοφασική 65°C Monoblock

Ονομαστική Θερμική Ισχύς (7ºC - 35ºC): 15.9kW

Μέγιστη Θερμοκρασία Νερού: 65°C

Τεχνολογία: Αέρος - Νερού

Είδος Συστήματος: Monoblock

4.500,00 €
με ΦΠΑ Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ποσότητα
 

Πολιτική παράδοσης πανελλαδική αποστολή προϊόντων

 

Πολιτική ασφαλείας Χρήση κρυπτογράφησης SSL

 

Εγγυόμαστε ότι θα παραλάβεις την παραγγελία σου ή θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω

Η αντλία θερμότητας ATM16S της εταιρείας Inventor, έχει ισχύ 15.9 kW και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας κατοικίας έως 159 m². Είναι μία συσκευή η οποία έχει την ικανότητα να αντλεί υπάρχουσα ενέργεια από έναν εξωτερικό χώρο και να την μεταφέρει σε έναν άλλο εσωτερικό, προσφέροντας θέρμανση και ψύξη. Για να θερμάνει τον χώρο η αντλία θερμότητας, αντλεί θερμότητα από το περιβάλλον και την διοχετεύει στο εσωτερικό της κατοικίας προκειμένου να αυξήσει τη θερμότητα του εσωτερικού χώρου. Αντίθετα για να ψύξει τον χώρο, αντλεί θερμότητα από το εσωτερικό της κατοικίας και την αποβάλει στο περιβάλλον, δροσίζοντας σταδιακά τον χώρο.

Μπορεί να συνδεθεί σε μονοφασική ή τριφασική παροχή, καταναλώνοντας ένα μικρό ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο, αντλώντας την υπόλοιπη ενέργεια από το περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αφού δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη για αγορά πετρελαίου ή ξύλων. Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας απαιτείται μόνο στο στάδιο της άντλησης θερμότητας, και όχι στη μεταφορά της. Η αναλογία της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία της αντλίας, αντιστοιχεί περίπου σε ¾ από το περιβάλλον και ¼ από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό για παράδειγμα σημαίνει ότι για κάθε 3 kWh που αντλεί από το περιβάλλον, σε συνδυασμό με 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία της, έχουμε στο σύνολο 4 kWh ωφέλιμης θερμικής ενέργειας.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι αέρος-νερού, χρησιμοποιεί δηλαδή τον αέρα ως πηγή θερμότητας και το νερό ως μέσο μεταφοράς. Θερμαίνει ή ψύχει δηλαδή το νερό, το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται στο εσωτερικό της κατοικίας.

Το σύστημα είναι monoblock, που σημαίνει ότι όλα τα επιμέρους κατασκευαστικά του στοιχεία (όπως για παράδειγμα ο συμπιεστής, ο εναλλάκτης θερμότητας, οι ανεμιστήρες, κλπ), είναι ενσωματωμένα μέσα σε μια μονάδα, η οποία τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο. Αυτό σας προσφέρει ευκολία εγκατάστασης και απευθείας σύνδεση με το σύστημα νερού.

Θεωρείται μεσαίων θερμοκρασιών, καθώς η θερμοκρασία νερού του συστήματος μπορεί να φτάσει έως τους 65 βαθμούς κελσίου, και μπορεί να συνδυαστεί και να είναι εξίσου αποδοτική τόσο με ενδοδαπέδια θέρμανση όσο και με fan coils.

Η αντλία μπορεί προαιρετικά να δεχτεί δοχείο για να παράγει ζεστό νερό χρήσης καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το δοχείο δεν περιλαμβάνεται και θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά.

Τέλος σε κάθε περίπτωση, η πρόταση για το ποια είναι η καταλληλότερη αντλία θερμότητας βάσει των αναγκών, γίνεται από έμπειρο μηχανικό. Κατόπιν μελέτης, θα προτείνει την κατάλληλη αντλία που θα προσφέρει τη μέγιστη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος ετήσιας λειτουργίας. Εάν επιλέξετε μια αντλία θερμότητας μεγαλύτερης ισχύος από αυτήν που χρειάζεται το κτίριο στο οποίο θα τοποθετηθεί, πέραν του μεγαλύτερου αρχικού κόστους για την αγορά της, την αναγκάζουμε σε συνεχόμενες επανεκκινήσεις, με αποτέλεσμα να καταπονείται η αντλία και να αυξάνεται το κόστος λειτουργίας της.

Ονομαστική Θερμική Ισχύς (7ºC - 35ºC): 15.9kW

Μέγιστη Θερμοκρασία Νερού: 65°C

Τεχνολογία: Αέρος - Νερού

Είδος Συστήματος: Monoblock

Ψύξη

INVENTOR
289670
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

arrow_upward