Daikin Αντλία Θερμότητας 14.5kW Τριφασική 80°C Split
search
  • Daikin Αντλία Θερμότητας 14.5kW Τριφασική 80°C Split

Daikin EKHBRD014ADY17 / ERSQ014AY1 Αντλία Θερμότητας 14.5kW Τριφασική 80°C Split

Ονομαστική Θερμική Ισχύς (7ºC - 35ºC): 14.5kW

Μέγιστη Θερμοκρασία Νερού: 80°C

Τεχνολογία: Αέρος - Νερού

Είδος Συστήματος: Split

8.250,00 €
με ΦΠΑ Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ποσότητα
 

Πολιτική παράδοσης πανελλαδική αποστολή προϊόντων

 

Πολιτική ασφαλείας Χρήση κρυπτογράφησης SSL

 

Εγγυόμαστε ότι θα παραλάβεις την παραγγελία σου ή θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω

Η αντλία θερμότητας EKHBRD014ADY17 / ERSQ014AY1 της εταιρείας Daikin, έχει ισχύ 14.5 kW και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας κατοικίας έως 145 m². Είναι μία συσκευή η οποία έχει την ικανότητα να αντλεί υπάρχουσα ενέργεια από έναν εξωτερικό χώρο και να την μεταφέρει σε έναν άλλο εσωτερικό, προσφέροντας θέρμανση. Για να θερμάνει τον χώρο η αντλία θερμότητας, αντλεί θερμότητα από το περιβάλλον και την διοχετεύει στο εσωτερικό της κατοικίας προκειμένου να αυξήσει τη θερμότητα του εσωτερικού χώρου.

Απαιτεί σύνδεση με τριφασική παροχή, αφού απαιτούνται υψηλά φορτία για τη χρήση της, και καταναλώνει ένα μικρό ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο, αντλώντας την υπόλοιπη ενέργεια από το περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αφού δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη για αγορά πετρελαίου ή ξύλων. Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας απαιτείται μόνο στο στάδιο της άντλησης θερμότητας, και όχι στη μεταφορά της. Η αναλογία της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία της αντλίας, αντιστοιχεί περίπου σε ¾ από το περιβάλλον και ¼ από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό για παράδειγμα σημαίνει ότι για κάθε 3 kWh που αντλεί από το περιβάλλον, σε συνδυασμό με 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία της, έχουμε στο σύνολο 4 kWh ωφέλιμης θερμικής ενέργειας.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι αέρος-νερού, χρησιμοποιεί δηλαδή τον αέρα ως πηγή θερμότητας και το νερό ως μέσο μεταφοράς. Θερμαίνει δηλαδή το νερό, το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται στο εσωτερικό της κατοικίας.

Το σύστημα της είναι split που σημαίνει ότι αποτελείται από δύο ανεξάρτητες μονάδες, την εσωτερική (που περιέχει τον κυκλοφορητή, τον εναλλάκτη θερμότητας, κλπ.) και την εξωτερική (στην οποία βρίσκονται ο συμπιεστής, ο εναλλάκτης, ο ανεμιστήρας, κ.α.), οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με χαλκοσωλήνες. Έτσι θα έχετε πολλές δυνατότητες για παραμετροποίηση στους χώρους ξεχωριστά (π.χ. δημιουργία διαφορετικών ζωνών ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χώρου). Επίσης, δεν υπάρχει φόβος να παγώσει η μονάδα, αφού βρίσκεται ανεξάρτητος εναλλάκτης στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.

Θεωρείται υψηλών θερμοκρασιών, καθώς η θερμοκρασία νερού του συστήματος μπορεί να φτάσει έως τους 80 βαθμούς κελσίου, και ο ιδανικός συνδυασμός της είναι με τα κλασικά σώματα καλοριφέρ, τα οποία είναι ήδη εγκατεστημένα ως σύστημα θέρμανσης στο κτίριο, καθώς δεν χρειάζεται η αντικατάσταση τους με νέα. Αποτελεί ιδανική λύση, σε περίπτωση αντικατάστασης ενός παλιού λέβητα, αφού παράγει υψηλή θερμοκρασία νερού, όπως κι αυτός. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στις υπάρχουσες σωληνώσεις και τα καλοριφέρ, χωρίς να χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση όλου του συστήματος.

Τέλος σε κάθε περίπτωση, η πρόταση για το ποια είναι η καταλληλότερη αντλία θερμότητας βάσει των αναγκών, γίνεται από έμπειρο μηχανικό. Κατόπιν μελέτης, θα προτείνει την κατάλληλη αντλία που θα προσφέρει τη μέγιστη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος ετήσιας λειτουργίας. Εάν επιλέξετε μια αντλία θερμότητας μεγαλύτερης ισχύος από αυτήν που χρειάζεται το κτίριο στο οποίο θα τοποθετηθεί, πέραν του μεγαλύτερου αρχικού κόστους για την αγορά της, την αναγκάζουμε σε συνεχόμενες επανεκκινήσεις, με αποτέλεσμα να καταπονείται η αντλία και να αυξάνεται το κόστος λειτουργίας της.

Ονομαστική Θερμική Ισχύς (7ºC - 35ºC): 14.5kW

Μέγιστη Θερμοκρασία Νερού: 80°C

Τεχνολογία: Αέρος - Νερού

Είδος Συστήματος: Split

DAIKIN
505205
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

arrow_upward